27.8.2014

Wanderlust


Multa toivottiin postausta missä kertoisin missä kaikissa maissa olen käynyt. Musta se oli kiva idea joten päätin toteuttaa sen. En ole kuiteskaan ihan varma että miten mun pitäisi tehdä tää joten teen nyt enimmäkseen ison katsauksen, enkä viitti kertoa jokaisesta maasta erikseen koska muuten tästä postauksesta tulisi parin kilometrin pituinen.. Olen mä kuiteskin jonkin verran matukustellut. Ja monista näissä maissa olen käynyt useampaankin otteeseen ja eri paikoissa. Yhteensä on tullut käytyä 34 eri maassa.


Eurooppa

( Suomi, Ruotsi, Viro, Venäjä, Norja, Tanska, Latvia, Liettua, Sveitsi, Kroatia, Bulgaria, Itävalta, Belgia, Alankomaat, Luxenburg, Albania, Turkki, Cypros, Espanja, Italia, Ranska, Saksa, Puola, Irlanti ja Iso Britannia)No ei oo varmaan mikään ihme että Euroopassa on tultu eniten matkusteltua. Pari esimerkkiä mun lemppari paikoista joita suosittelen on: Gdansk, Barcelona, Split, Lago Maggiore, Kööpenhamina, Ibiza ja Korfu.


Lapsena reissailtiin ja muutettiin usein isäni työpaikan takia. Ja sen aikana tuli asuttua Hollannissa, Tanskassa, Norjassa ja Englannissa. Kaikista paikoista en kyllä asumus ajoilta mitään muista koska olin sen verran pieni vielä mutta esimerkiksi Lontoo ja Stavanger (Norja) on vielä ihan hyvin muistissa. :-) Tällä hetkellä mun isä asuu Sveitsissä joten sielläkin tulee käytyä aina vähän väliä. Iskä hankki kans vähän aikaan sitten kämpän Nizzasta, missä en ole tosin vielä ehtinyt käymään!


Eurooppaa haluaisin kuitenkin nähdä vielä paljon enemmänkin. Esimerkiksi Islanti ja Portugali (varsinkin Azorit) on pakko päästä näkemään!


Muut paikat

( Australia, Uusi-Seelanti, Taiwan, Kiina, Mexico, Yhdistyneet arabiemiirikunnat, Singapore, Egypti, Turkki)Kyllähän sitä vähän on tultua käytyä myös Euroopan ulkopuolella mutta ei todellakaan tarpeeksi! Niin etelä- ja pohjois Amerikka on melkein kokonaan näkemättä ja samoin Afrikka. Aasia kiehtoo mua kanssa ihan hirveesti ja esim. Vietnamiin, Japaniin, Etelä-koreaan ja Intiaan on pakko päästä!  Antarktis ois kans aika jännä.


Australiassahan mä siis vietin vaihto vuoteni. Asuin New South Walesissa, noin tunnin ajomatkan Sydneystä. Tosin se paikka missä asuin oli kyllä aikalailla keskellä ei mitään, postilaatikkoonkin oli 1,3km matkaa ja noin 80 kengurua asusteli siinä meidän pihallamme. :--D

Eli paljon on nähty mutta sitäkin enemmän on vielä näkemättä. Mulla tulee oikeesti aina välillä vähän jopa ahdistunut fiilis kun tiiän etten tule ehtimään käymään joka paikassa elämäni aikana..  Mä en tiedä että mikä se on siinä matkustelemisessa joka kiehtoo mua niin paljon. Se on vain niin ihana tunne kun lentokone kiihdyttää päästäkseen ilmaan, kun tapaa uusia ihmisiä keillä on kaikilla omat taustansa ja tarinansa, kun näkee mitä kauniimpia paikkoja ja kun vaa saa huoletta olla ja nauttia elämästä. 


Näiltä näkymin jos kaikki menee niinkuin on suunniteltu niin seuraavaksi olisi Amsterdam luvassa parin kaverin kanssa. Saapa nähdä kuinka käy.

Janica

4 kommenttia:

  1. oi vähän sä oot matkustellut paljon!! :o

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus ja aivan ihania kuvia! <3 Itsekin oon pari tämmöstä tehnyt, mutta näitä on aina niiiin kiva lukea muilta! :)

    ♥~ www.whenyourheartbeats.blogspot.fi

    VastaaPoista