1.6.2015

Sinä loukkasit minua

Varmaankin monet teistä on huomanneet, että tänään blogeissa on kiertänyt tällainen kampanja kuin "Sinä loukkasit minua", johon minäkin päätin osallistua. Liian usein sitä näkee miten törkeästi ihmiset käyttäytyvät netissä ja varsinkin blogien kommenteissa. Olen itse ollut onnekas ja vielä toistaiseksi säästynyt negatiivisilta ja loukkaavilta kommentteilta, mutta törmään tällaisiin usein muiden blogeissa ja pahoitan aina itsekkin mieleni niistä. Minua itseä on kuitenkin kiusattu oikeassa elämässä ala-asteella, joten tiedän miten pahasti sanat voivat satuttaa. Miksi jollakulla on niin kova tarve loukata jotakuta toista? 

Arvosteletko kaupan kassajonosso muiden ruokaostoksia ja ulkonäköä? Kommentoitko leikkipuistossa vanhemmale, miltä tämä lapsi näyttää? Kerrotko kanssaihmiselle, kuinka rumia, ällöttäviä ja vastenmielisiä he ovat? Kehotatko ostarilla pyörivää nuorta tekemään itsemurhan?


Se on ihan yhtä väärin haukkua muita täällä netissä kuin mitä se on oikeassa elämässä. Siksi haluan teidän kaikkien miettivän tarkkaan siitä mitä sanotte muille. Jos ett pystyisi sanomaan asiaasi oikeassa elämässä kasvotusten niin älä myöskään sano sitä anonyymina netissä. Sitä nimittäin törmää oikeasti ihan järkyttäviin ja suorastaan kuvottaviin kommenteihin päivittäin. Tässä muutamia esimerkkiä jotka kampanja on kerännyt yhteen: 

"Vitun kaksnaamainen pullukka huora! Tajuutsä et kukaan ei lue sun blogii koska oot niin säälittävä, etkä saa ikinä munaa tolla naamalla ja perempi jos va tekisit jotai tolle naamalles.. painu sinne vittuun mistä tulitki ja kato peiliin ja jätä ne pullat yms. pois ihan suosiolla. Oot sairas ja lihava lehmä" ammu ittes!"

"Kateelliset muuta keksi" väitätkö että joku olisi sinulle kateellinen? :D sinun elämässäsi ei ole mitään kadehdittavaa tai ihanteellista. Ruma, Läski, loismatonen joka kuluttaa yhteiskunnan rahoja"

"Sun muodoillas et oo voinu sairastaa anoreksiaa, oot säälittävä huomiohuora jolle ei ole yhtään ystävää ja joka baarisa istuu nurksassa turpa kiinni"

"Vittu huora tapa ittes"

"Mietin kuvia katsoessa, kuinka Eve on tosi pullukka. Olet kertonut syömis ongelmista hänen kanssaan. Ei hän kyllä näytä yhtään siltä ettei ruoka maistu. No tietty jos annat makeita välipaloja asia saa toisen näkökannan. Silloinhan ruoka ei enää maistu ja lihoominen on taattu. Eikö neuvolassa jo puututa asiaan? Ylipainoinen lapsi on noin varhaan on kyllä lihava nuori/aikuinen" (Kyseessä on normaalipainonen vauva.)

"Usein sanotaan, että geenien sekoittaminen tuottaa terveitä jälkeläisiä. Aina se ei kuitenkaan näy sattuvan kohdalle" (Kirjoittajan lapsen vammaisuudesta.)

"Ootko harkinnu itsarii? Jos oot ni mitä sä tääl enää oot?"


Koittakaa nyt kaikki ihan tosissanne pitää se järki päässänne kun kommentoitte muitten ihmisten blogeihin. 

Ilkeät kommentit loukkaavat myös netissä. Me toivomme asiallista kommentointia blogeihin.

A girl with too many pictures  -  Ai karkkii!  -  Aiatar  -  Aikuistumiskipuja  -  All hearts are wonderful  -  Am I Invited  -  Annun elämä uusiksi  -  Arkilove  -  By Tinja Katariina  -  Elämänilon alkulähteillä  -  Elämää pyörätuolista käsin  - Emilia Christine  -  Enni Heidi  -  Ennin kengissä  -  Essi Maaninka  -  Fifty Ways  -  Haaveilen kaikesta  -  Haaveita ja oikeeta elämää  -  Harmaa ja muut iloiset värit  -  HeioonJenna  -  Hulivilini  -  Ida Parviainen  -  Ihanan karmea  - Ikimuistoista  -  Inku-chan  -  Inspiration  -  Jemppuu  -  Jenni's Lullaby  - Kaaosta ja kukkamekkoja  -  Kadun aurinkoisella puolella  -  KIDULT  - Kitujainen.com  -  Kotiäidin elämää  -  Kouluta Ite Paremmin  -  Kun äiti kelaa  - Kuvastin  -  Käenpesä  -  Lady of The Mess  -  Leveämmin hymyilevä perhe  - Chasing Happiness  -  Life à la Annika  -  Life is an illusion  -  Lifestyle by Maiju Kristiina  -  Love yourself first  -  Loyal Companion  -  Maalia kohti  - Mammalaiffii  -  Mansikkatilan mailla  -  Marjukka Katariina  -  Meidän Pieni Ryyni  -  Mieleni on maalaus  -  Minäkö keski-ikäinen?  -  Moonika Kristiina  - Munakoisoni ja minä  -  My life, with love Alesya  -  Nani - Be yourself  Napsahduksia  -  Natalia  -  Never Give Up  -  Nightwish Diamonds  -  Nuori ajattelija  -  On my way  -  Operaatio Äiti  -  Optimismia ja energiaa  -  Outi's life  -  paint my house BLACK  -  Paiqo  -  Perhosia masussa  -  Pieni Lintu  - Pikku Bambin Blogi  -  Pinkit korkokengät  -  Privaattikamaa  -  Rakkaudella Hannele  -  Reborn Beast  -  Rouva Y  -  Ruusumäki  -  Saijis  -  Smagatsoff  - Something different by Emilia  -  Spread your wings  -  Syvältä  -  Tassuttelijan päiväkirja  -  Teijan Kauneus Blogi  -  The Blind Leap  -  The Diary of Mariella Elisabeth  -  The World According to Jani  -  Thrill Me Tonight  -  Tipulassa  - Touch the sky  -  Tuulanneli  -  Unelmia jahdaten  -  Unelmiin tai sinne päin  - Vilhelmiina Lyydia  -  Waldgeistory  -  Weekend Chic  -  XL elämää  -  Zeninan  -  Äiti ja melukylän lapset  -  Äiti on vihannes  -  Äiti yrittää

Janica

4 kommenttia:

 1. tosi hyvä postaus Janica!! ♥

  VastaaPoista
 2. Kiva, että lähdit mukaan kampanjaan! :) Toivottavasti tämä on saanut edes jonkun ajattelemaan nettikäyttäytymistään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja kyllä mä uskon että tää kampanja on saanut edes pari ihmistä ainakin miettimään miten käyttäytyä :-)

   Poista