8.12.2014

#8 - Places where I wan't to travel


Kukapa ei haluaisi matkustaa maailman ympäri? Haluan käydä aikalailla kaikkialla elämäni aikana. Lueskelin meidän matkailukirjoja ja inspiroiduin tekemään tällaisen postauksen (mitä oon nähny muissakin blogeissa), jossa kerron joistain paikoista missä on pakko päästä käymään ennen kuin kupsahdan. Listani on loputon niin en tietenkään voinut kaikkia paikkoja laittaa.. :-D


1. USA
En ole vielä käynyt jenkeissä vaikka olenkin matkustellut jonkin verran! Oon päättänyt odottaa siihen asti kunnes täytän 21 ennen kuin lähden sinne, niin saan sitten kaiken irti sieltä. Yhdysvallat on niin iso maa ja ois niin paljon nähtävää, että pitäisi kyllä varmaan ainakin pari visiittiä tehdä. Voisi vaikka roadtripata osan läpi! Listallani on ehdottomasti New york city, Florida, California, Hawaii, Washington DC, San Fransico, Alaska, Las Vegas, Chicago, Jackson hole, Texas, Arizona, Utah, San Diego... Tästä listasta voisi melkein tehdä ihan omas postauksen, haha :-D


2. Etelä-Africka
Tästä paikasta oon unelmoinut jo niin monta vuotta! Haluan nähdä ne kaikki eläimet ja kauniin luonnon, lukuisissa luonnon suojelu alueilla. Ois kiva ainakin käydä Capte townissa, Durbanissa ja Simons Townissa. Myös yksi lempi youbereistani on kotoisin sieltä.


3. Azorit
Azorit on saariryhmä joka koostuu yhdeksästä tuliperäisestä saaresta. Saaret kuuluuvat Portugaliin, mutta sijaitsevat keskellä Atlantia. Tää on paikka joka on tunnettu todella kauniista luonnosta! Mitä oon kuvista nähnyt niin paikka näyttää ihan paratiisilta. Ois kiva kans päästä katselemaan delfiinejä ja valaita.


4. Brasilia
Paikka missä voi nähdä villi marsuja vipeltävän ja värikkäät papukaijat lentelevät ympäriinsä. Haluan juhlia Rio de janeiro:ssa, kokea karnevaalit ja nähdä Salvadorin upeat rannikot.


5. Japani
Japani on maa jossa haluaisin viettää vähän pidemmän ajan ja oikeesti tutustua ja nähdä maa. Se on niin erillainen paikka muuhun maailmaan verrattuna, kuulema fiilis on kuin toisella planeetalla. Japanissakin on paljon nähtävää, niin isoja kaupunkeja kuin pieniä kyliä ym.


6. Praha
En ole koskaan käynyt Tsekeissä, tosin olen kuullut pelkkää hyvää. Praha on yksi Euroopan kauneimpia ja värikkäimpiä kaupunkia. Se oli ollut yhden Australialaisen kaverini suosikki, kun hän matkusti ympäri Eurooppaa.


7. Karibian saaret
Näistä nyt tuskin paljon tarvii sanoo, kuvat kertokoon puolestaan.. Paras tapa nähdä nää paratiisisaaret ois varmaanki risteilyn avulla, koska en osais päättää että minkä saarista valitsisin. Muutenkin ois kivaa kokea se sellainen valtava risteilylaiva, missä ois vaikka mitä happeningia ja tekemistä.


8. Islanti
Kuumia lähteitä, Islannin hevosia, revontulia, valaita, vesiputouksia, jäätiköitä, tulivuoria.. Lista siitä mitä kaikkea haluaisin näkeä ja kokea on pitkä. Varmaankin yksi maailman kauneimmista maista, voin vain kuvitella miten hienoja kuvia sieltä saisi!


9. Etelä-Korea
Ne harvat tutut jotka ovat käyneet ovat kaikki tykästyneet kyseiseen maahan!  Eksoottiset maat ovat aina kiinnostaneet mua ja jostain kumman syystä oon jo monta vuotta sitten päättänyt että Etelä-Koreaan on pakko päästä. :-D


10. Peru
Suurin syy on varmaankin se että haluan nähdä Machu Picchun. Muutenkin tämä koko maa on sen verran kuuluisa että pitää se nähä ominkin silmin.


11. Uusi-Seelanti
Olen käynyt joskus pienenä Uudessa-Seelannissa mutta olin niin pieni etten muista siitä mitään, joten haluaisin käydä uudestaan. Olen nähnyt paljon upeita kuvia ja kuullut kyllä kaikilta ketkä ovat siellä käyneet että pitivät. Varsinin luettuani ystäväni vaihtari-blogia niin innostuin vielä enemmän! Haluan käydä Hobitlandiassa, Aucklandissa ja kierrellä maan Etelä-saarta.


12. Marocko
Kuulema yksi maailman eksoottisimmista paikoista. Kuuluisa tori mausteineen ja käsin tehtyineen tavaroineen. Myös aavikkoa ja kauniita rantoja.

Minne te haluaisitte matkustaa? Ja oletteko käyneet joissain mainitsemissani maissa?
Kuvat: We heart it

Janica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti